Suljettu hajun vuoksi!

Suljettu hajun vuoksi! Pienestä naapuruston valituksesta voi kasvaa ylitsepääsemätön ongelma.

Haju on subjektiivinen kokemus. Naapuruston valitukset ruoankärystä eivät edistä bisnestä. Pahimmillaan vuokranantaja tai viranomaiset voivat joutua sulkemaan ravintolan.

Ja kaikki vain pienen ruuanhajun takia.

Hajua on vaikea arvioida, koska raja-arvoja tai mittalaitetta hajun havaitsemiseen tai mittaamiseen ei ole olemassa. Tämän takia viranomaiset joutuvat tekemään arvion subjektiivisen hajuhavainnon perusteella. Ympäristöviranomaiset sallivat tietyn määrän hajua, mutta se on aina tapauskohtaista ja riippuvaista hajun voimakkuudesta, kestosta, esiintymistiheydestä, kellonajasta ja monesta muusta seikasta. Jos hajuhaitta on viranomaisten mielestä liiallinen, saatetaan vaatia toimenpiteitä.

Hajuongelmat eivät häviä itsestään jos toimintatapaa ei muuteta. Hajuongelma voidaan eliminoida tai rajoittaa otsonikäsittelyllä.

Virallinen termi on häiriö tai haitta, mutta yleensä puhutaan hajusta. Hajuvalitus kohdistetaan ensin yleensä kiinteistön ja / tai ravintolan omistajalle (heillä on yleensä jaettu vastuu). Jos valituksiin ei reagoida, on seuraava taso ympäristöviranomainen.

Mahdollisista hajuhaitoista johtuen ravintolan suunnitteluvaiheessa on tärkeää huomioida tietyt asiat, kuten:

  • Onko ravintolan lähellä asuntoja?
  • Mihin poistoilma johdetaan keittiöstä?
  • Mitkä ovat ruoanvalmistustavat?

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!